你自远方来,此处亦故乡

发布者:gjy发布时间:2017-09-11浏览次数:19

9月6日,清晨微凉,而南京艺术学院国际教育学院的一楼已有条不紊地展开。老师们早早地准备好了新生接待工作,一切就绪,等待新生的到来。

早上8点30分,就已经有一些新的小伙伴们迫不及待地来到了国教院,新生报到注册工作也正式拉开帷幕。

本次国教院为新生们拍摄了入学的第一张照片,让我们来一睹部分留学生的风采吧。

On September 6, all the teachers from School of International Education are getting everything prepared and waiting for the new students in the first floor of the building.

At 8:30 am, the first new student came. Andthen, the registration work is officially started.

So how are the new students? Let us take a glance at part of them.

他们远道而来,有的早在多年前就曾在中国上过高中,与中国结下不解之缘。有的虽第一次来到中国,却已经能用一口流利的普通话与老师畅聊一路的趣事。有的“孤军奋战”,甚至连英语交流都难以进行,然而这对“藏龙卧虎”的国教院老师们而言并不是难事,分分钟就完全搞定。新生报到工作还在进行中,国教院将以贴心的服务、周到的安排,期待每一位新生的到来。

They come from different countries and different backgrounds. Some have studied inChina in Chinese high schools; some come to China as their first time, but theycan use fluent Chinese to share the interesting experience with the teachers; Some can neither speak English nor Chinese, it seems hard for teachers to communicate with them, but luckily, the teacher could also handle it.

当然,我们的新生也十分优秀。他们有的来自小有名气的乐队,有的在当地电视台工作多年,更有来自外国大学美术系的系主任。来自美国的小伙儿更能用一支曼妙的中国舞,折服所有观众。

Someof them come from a famous band; Some have worked in the local television formany years; Some is the dean from the Department of Fine Arts Department of a foreign university; Some can even dance the Chinese traditional dance. We believe that this group of students will impress us.

我们相信,这群多才多艺的小伙伴一定能更加壮大国教院的留学生队伍。